Нова къщичка за книги във Варна

книгиВ морската столица Варна, хората се редят на опашка за… книги!

За засиления напоследък интерес към четенето, доказателство е най-новата варненска къщичка за книги, която вече чака своите читатели и дарители.

„Вземи, остави, прочети, предай нататък!“ Това е призивът на Ели (Манова) и Лили (Зарчева) – от „Авангард медия“ ООД, които заедно с Детски кът Варна поставиха къщичка за книги в Морската градина. Тя е изработена от дърво, специално по тяхна поръчка, и вече е монтирана между езерото и люлките в Детския кът. В Къщичката за книги всеки може „да приюти“ любимо издание, което, според него, трябва да бъде прочетено от колкото се може повече хора. Или да дари книжките, които е купувал някога за вече порастналите си деца. Или просто да вземе оставена в горската „библиотека“ книга и да я върне след като я прочете.

Къщичката за книги в Морската градина е „осиновена“ от екипа на Детския кът, който ще се грижи за нея в дъжд и пек! В нея вече има книжки за малки и големи. За децата, които идват тук да играят, но и за майките им. А също и за бабите и дядовците, дошли да се разходят в Морската.

Освен във Варна, Къщичка за книги, е поставена и в Бургас в Детския кът!

Етикети: , , ,