Кандидат за Картина на месеца на copyrights.bg – Нели Николова

Скъпи читатели, представяме на вашето внимание следващата творба, изпратена на редакционния ни имейл, за да участва в конкурса на сайта за авторско право copyrights.bg. Както се казваше в една песен: „Е-х-е-е и замирисва на море“ – благодарение на Нели Николова на страниците на copyrights.bg кацна гларус от българското Черноморие. Нели не е професионален фотограф, но обича да запечатва всичко красиво, което се изпречи пред нейния поглед. Според думите и това най-често са усмивките на двете и деца.

Ето и нейното предложение:

авторско право

Работата на Нели няма нищо общо със сферата авторско право, но като всеки съвременен млад човек, тя използва фейсбук, качва и споделя снимки и видеоклипове. Проведохме блиц интервю с нея и ето какво сподели тя:

  1. Какво е първото нещо, което ти идва наум като чуеш авторско право?

Авторско право свързвам с изкуството, най-често с музика.

  1. Освен в сферата на музиката, къде според теб има нужда от закрила на авторското право?

Нужда от закрила на авторско право има в много области. Като започнем от журналистиката, фотография и стигнем до така модерните напоследък татуировки, чиито модели също трябва да са под закрила. Това е необходимо, за да не се злоупотребява с труда на авторите.

  1. Мислиш ли, че творците в България получават адекватно възнаграждение за авторските си права?

Определено смятам, че творците в България не получават адекватно възнаграждение за авторските си права.

В конкурса „Картина на месеца“ могат да участват художници и фотографи от различни възрасти без изискване да бъдат професионалисти. Единственото ни изискване е да ни изпратите оригинално произведение с добра резолюция. Темата е без ограничения, ще се радваме да видим вашите идеи.

Изпращайте ни снимки на вашите творби на адрес editor@nullipbulgaria.com, заедно с трите си имена, email, телефон за контакт, снимка и кратка информация за автора.

Комисия-жури оценява работите. Най-интересните предложения публикуваме на страниците на сайта за авторско право – copyrights.bg. В края на месец август ще представим на вашето внимание всички изпратени кандидатури и вие, нашите читатели, ще изберете „Картина/снимка на лято 2015“. За награда на публиката ще се борят всички кандидати, независимо дали са били обявени от нашата комисия-жури за победител за месеца.

Всяка картина, която бъде обявена за месечен победител в конкурса на сайта за авторско право copyrights.bg, става и снимка на корицата в нашия фейсбук профил.

Етикети: , , , , ,