500 световни лидери в областта на изпълнителските изкуства пристигат в София

съвременни изкустваМежду 16 и 19 октомври в България ще пристигнат над 500 световни лидери в областта на изпълнителските изкуства от повече от 50 държави за Международна среща за съвременни изкуства IETM София, съобщиха българските организатори.

Събитието ще събере международни културни оператори, мениджъри, програматори на фестивали, артистични директори, селекционери и артисти и ще включва дневна дискусионна и образователна програма и вечерна артистична програма, съставена от “АСТ фестивал за свободен театър 2014” (16 представления на независимата българска сцена) и 8 представления на държавни и общински театри.

IETM e най-голямата международна мрежа за изпълнителски изкуства в света, с център в Брюксел и над 500 членуващи организации от над 50 страни. Основна нейна цел е да стимулира развитието, качеството и контекста на съвременните изпълнителски изкуства в глобален мащаб, да инициира съвместната работа и динамичен обмен на опит и информация между организации от цял свят (предимно – съвременен театър, танц, цирково изкуство, както и гранични форми с други изкуства като музика, медии и др.)

Очакваните над 500 участника от над 50 страни – представители на изключително разнообразни културни организации – правят събитието една от най-мащабните и значими международни културни професионални срещи, които са се провеждали у нас.

Организатори на Международна среща за съвременни изкуства IETM София са: IETM Brussels, АСТ Асоциация за свободен театър, фондация “Бюро култура” и фондация „Арт офис“.

Източник: Sharing Sofia

Етикети: , , , , , ,