32-ро издание на фестивалa „Златна роза“

Златна роза32-ото издание на фестивала на българския игрален филм „Златна роза“ ще се проведе във Варна от 11 до 17 октомври 2014г. във ФК. Това съобщиха организаторите на фестивала. Той ще представи най-доброто от българските кинематографични творби, създадени през последните две години. За творците интерес представлява конкурсната програма в категориите пълнометражен и късометражен български игрален филм, създаден в периода 01 август 2012 г. – 31 юли 2014 г. или времето изминало от предходното издание на фестивала, състояло се през 2012г.

За първи път в журито на фестивала, което ще избере носителите на „Златна роза“ за пълнометражен и късометражен игрален филм има международно участие!
Председател на петчленното жури е Емил Христов, режисьор на носителя на „Златна роза“ на 31-вото издание на фестивала “Цветът на хамелеона”. Познат е на зрителите като оператор на филмите “Аз, графинята”, “Дневникът на един луд”, “Закъсняло пълнолуние”, “И Господ слезе да ни види”, “Изпепеляване”, “Шивачки”, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, “Дзифт”, “Love.net”.

Категории: български пълнометражни и късометражни игрални филми
– пълнометражни / над 70 мин. /
– телевизионни / над 50 мин. /
– международни копродукции, в които има българско творческо участие
– късометражни / до 50 мин. /

Тази година организаторите на “ Златна роза “ обещават освен с огромна доза българско кино, фестивалът да посрещне своите почитатели и с интересна съпътстваща програма и много изненади.

Пълната програма на филмите от панорамата и тези, селектирани в конкурсната програма, ще бъде оповестена през септември.

Пресцентър „Златна роза’14“

Етикети: , , ,