Онлайн семинар на EUIPO и Патентно ведомство на РБ

IPforYOU Bulgaria онлайн семинар

Покана за специалисти по интелектуална собственост

Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост EUIPO в сътрудничество с Патентно ведомство на Република България организират онлайн семинар в рамките на IPforYOU Bulgaria. Ще бъдат разисквани различни теми, свързани с интелектуалната собственост, насочени както към заявители, представители по индустриална собственост и адвокати, така и всеки, който се интересува от тази сфера.

Събитието е насрочено за 30 ноември 2022г., а лектори ще бъдат експерти от двете ведомства. Модератор на този онлайн семинар ще бъде Златина Славчева от БПВ, а графикът и застъпените темите са следните:

10:00 EET Въведение и приветствие

10:15 Доказателства за използване – изисквания, организация на документите, реално използване в ЕС (Ирена Людмилова, EUIPO)

11:15 Производство по възражение (опозиция) пред СЕСИС (Станислава Стоянова, EUIPO)

12:15 Дизайн на Общността (Младен Стаменов, EUIPO)

13:05 Доказателства за реално използване (Мария Петкова, БПВ)

13:45 Фонд за МСП и новостите в EUIPO (Ирена Людмилова, EUIPO)

14:00 Затваряне

Участието в онлайн семинара на IPforYOU Bulgaria е безплатно. Необходимо е желаещите да се регистрират предварително чрез формуляра, публикуван на сайта на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост EUIPO. Повече информация за събитието и форма за записване, можете да откриете ТУК.


EUIPO работи за сближаването на практиките на ведомствата по интелектуална собственост в страните членки на Европейския съюз чрез осъществяване на дейности за сътрудничество в рамките на Европейската мрежа за търговските марки и дизайни. Членовете ѝ могат да обменят технически опит и да организират общи практики. 

Етикети: ,