„Танжер – градът на сънищата“ с автор Йън Финлейсън

авторХиперион литературни агенти представят „Танжер – градът на сънищата” с автор Йън Финлейсън.

Нито един град в света няма  екзотичния чар на Танжер.  От 17-ти век насам той е гранично място, град на бягство и удоволствия, където сексът е евтин, наркотиците са в изобилие и търсещите свобода могат да дишат спокойно. Златният век на Танжер започва след края на Първата Световна Война и едва оцелява през последващата Втора Световна война. Сред търсещите спасение и вдъхновение в този легендарен град са Джак Керуак, Уилям Бъроуз, Алън Гинсбърг, Пол и Джейн Боулз, Рони Крей, нещастната наследница на богатството на Уулуърт – Барбара Хътън, Тенеси Уилиямс, Джо Ортън, Сесил Бийтън, и Труман Капоти. Този град е последният пристан на живите мъртъвци – все още дишащи, но с влошени жизнени функции, които Финлейсън изследва в своята остроумна и увлекателна книга.

Относно книгата:

„Очарователен….и най-елегантната история на града, която съществува!”

Индипендънт

„Това не е подходящ подарък за целомъдрени стари моми…Финлейсън пише толкова елегантно и язвително за Танжер и неверните назаряни… лесно е да допуснеш, че името на писателя  е изключено списъците с гости на порядъчните от Танжер„

Съндей таймс

„Финлейсън жонглира брилянтно с настроения и литературни портрети.”

Обзървър

„Шедьовър на литературните клюки”

Съндей телеграф

„Що се отнася до Финлейсън, неговият талант не може да се подлага на съмнение… той пише ясно и с радост. Неговата книга вдъхновява размисли върху  това как легендата може да прерасне в реалност”

Джонатан Райт, Джиографикъл

За автора

Йън Финлейсън (роден през 1945) е автор на популярните биографии на Джеймс Бозуел и Робърт Браунинг, както и на книги, касаещи разнообразни теми като шотландците, Ромни Марш и Деним. Той е редактор на отдел „Книги”  в  „Сага магазин”, пише отзиви за книги за Дъ Таймс.

Източник: Хиперион литературни агенти

Етикети: , ,