Дикси Джаз Фест – лятна джаз магия във Велико Търново

djf.phpЯрки джаз проекти от България, Турция и Сърбия ще събере на една сцена Осмото издание на Дикси Джаз Фест – Велико Търново. Международният музикален фестивал, който е една от емблемите на старата столица, ще зарадва почитателите на музиката от 2 до 4 юли 2015 г.с богата програма.

Публиката във Велико Търново ще може да чуе гостите от Турция Maden Oktem Ersonmez (MOE) и SERBIAN JAZZ БРЕ! BAND. На най-красивата сцена с автентичен декор у нас – под паметника Асеневци във Велико Търново ще се качат и Лили Илиева & Минимум квартет, JP3, Ginger Groove, B. A. Combo, Венци Благоев дикси джазтет, Tumbaito и Royal Dixie Band.

Дикси Джаз Фест

Концертите ще бъдат придружени и от интересна съпътстваща програма, която включва традиционната фотографска изложба „Джаз в старата столица“ на майсторите на обектива от сдружение „Търновски фотоклуб“, обедни улични концерти от Джаз автобуса на Royal Dixie Band , кинолектории на най-добрия джаз певец сред критиците и най-добрия критик сред джаз певците – Цветомир Цанков и концерт на проекта“Джаз за деца с Венци Благоев“ на фондация „Джазтет“.

Всички прояви в афиша на Осмия Дикси Джаз Фест са безплатни. Фестивалът се организира от фондация Дикси Джаз Фест , Община Велико Търново, с изключителната подкрепа на фондация „Америка За България“.

ПРОГРАМА

2 юли, четвъртък

19.30 ч. Откриване на фото изложба “Джаз в старата столица 2015″

19.45 ч. Откриване на фестивала

Royal Dixie Band – БГ

Лили Илиева & Минимум квартет – БГ

JP3 – БГ

3 юли, петък

19.30 ч. Начало

Ginger Groove – БГ

Maden Öktem Ersönmez – ТУРЦИЯ

B. A. Combo – БГ

 

4 юли, събота

19.30 ч. Начало

Венци Благоев дикси джазтет – БГ

Serbian Jazz Bre! – СЪРБИЯ

Tumbaito – БГ

Етикети: , , ,