Авторско право по света – Кайманови острови

CaymanIslands - Авторско правоНаскоро Великобритания разшири разпоредбите на Акта за авторски права, дизайни и патенти от 1988г и той вече е валиден на територията на Каймановите острови.  Досега, прилагането на авторски права в Каймановите острови се е администрирало съгласно Авторскоправния акт на Великобритания от 1956г., който е отменен и заменен от властите през 1988г., но на територията на Кайманите остава да действа по-стария вариант на акта.

Целта на направената актуализация е да се позволи на Каймановите острови да предлагат адекватна закрила на интелектуалната собственост и в частност на авторското право, в съответствие с прилаганата практика във Великобритания и други страни от Европейския съюз.

Актътза авторски права, дизайни и патенти от 1988г няма да се прилага в своята цялост. Някои части са изключени или променени по желание на правителството на Каймановите острови.

В изявление от името на Министерството на търговията, министър Уейн Пантън казва: “Законодателството в сферата на интелектуалната собственост – голямата тройка, в което са авторско право, патенти и търговски марки – засяга всички аспекти на търговията – от финансовите услуги до творческите начинания”. Според правителството, инициативата за модернизиране на прилагането и закрилата на интелектуалната собственост е основата, от която ще започне развиване на сектор на информационните технологии.

Надежда Драгомирова

Етикети: , , , , ,