Световни звезди на Bansko Beat през юли

Джеймс АртърНа 10 и 11 юли 2015 г. курорт Банско ще бъде домакин на „Bansko Beat“, фестивал, който ще събере на едно място популярни групи и изпълнители. Концепцията на двудневния фестивал е насочена към всички, които предпочитат модерната музика, която отправя послания. Организатор на събитието е „Бохемия Ентъртейнмънт“, със специалното съдействие на Община Банско. Първите имена от програмата на фестивала са James Arthur, Mo’ Kalamity& The Wizards и Shawn Lee Ping Pong Orchestra.

Първият хедлайнер на Bansko Beat – Джеймс Артър, е абсолютен хит. Британецът стана популярен през 2012 г. с победата си в X Factor Великобритания. Непосредствено след това излезе и първият му сингъл – “Impossible”. Въпреки, че оригиналното изпълнение е на  Shontelle, сингълът придобива глобална популярност именно с варианта на Джеймс. Джеймс Артър казва за себе си: „Казвам се Джеймс и съм текстописец, певец и… артист“.

Французите Mo ’Kalamity and The Wizards са реге изненадата на фестивала. За първи път в България на живо ще се появят тази година. Техният начин на живот е тяхната музика. Спокойствието, любовта и позитивната енергия излизат от всеки ред на реге песните им, които Mo ’Kalamity сама пише и композира. Звученето им е силно повлияно от родината й Кабо Верде. Mo’ започва кариерата си като беквокалистка, но не минава много време преди да реши да сформира своя група от „магьосници“ (от англ. Wizard – Магьосник). Ритъмът е реге, а посланието е за любов. Звучене, което перфектно подхожда на Bansko Beat.

Американецът Shawn Lee създава инструменталния си проект Shawn Lee’s Ping Pong Orchestra през 2004 г. Тогава излиза и дебютният албум на формацията – „Music and Rhythm“, който не е първи за продуцентa, авторa, музикантa и носителя на награди Shawn.

Засега организаторите няма да издадат другите имена, които ще излязат на сцената на фестивала, но обещават много изненади.

„Bansko Beat“ ще се случи сред прохладния планински бриз в горещите юлски дни.

Етикети: , , , , ,