Найджъл Кенеди и Джими Хендрикс в зала 1 на НДК

Найджъл КенедиНевероятният Найджъл Кенеди ще посети страната ни с новия си вълнуващ проект, в който ще се насладим на неговия прочит на легендарния Jimi Hendrix. Това ще се случи на 10 май в зала 1 на НДК, а началото на шоуто е 20 часа.

От началото на кариерата си Nigel Kennedy има един композитор, към който се връща непрестанно и това е Jimi Hendrix: “Това, което ме привлича към него, е изключително широкия мироглед, който Jimi е имал. Това се отразява многостранно; той е бил винаги внимателен и никого не е наранявал, което струи от музиката му. В композициите му има много влияния: от рок, блус и келтска музика до транс и експериментални стилове. Може би затова ми се струва толкова естествено да изследвам музиката на Jimi Hendrix – аз самият съм свързан с много подобни стилове. Особено много ме вълнува трансцеденталната, психаделична страна в музиката на Jimi”.

Маестро Kennedy работи с нови музиканти от различни страни: Doug Boyle (който често заема мястото на Jimmy Page и работи с Robert Plant), Julian Buschberger (невероятен 18-годишен гениален китарист), Orphy Robinson (уникален вибрафонист – един от основателите на The Jazz Warriors), Tomasz Kupiec и Adam Czerwinski (едни от водещите европейски ритъм скеция музиканти от бандата Jarek Smietana).

Ден преди срещата на българската публика с Nigel Kennedy – на 9 май, световно-известният цигулар ще присъства на откриването на изложбата на своя приятел – художника Румен Рачев в галерия Нюанс. Приятелството между двамата артисти започва през 1995 година, а творческата им колаборация – през 2000 година, когато Кенеди кани Рачев за направата на графичното оформление и дизайн на албума си “Kennedy plays Bach”, отличен с престижната British Classic Award.

За повече информация посетете сайта на организаторите от Loud Concerts или тяхната Facebook страница.

Етикети: , , , , , , ,