Коледното турне на Васил Петров минава и през Велико Търново

Васил ПетровОбичаният джаз изпълнител Васил Петров ще изнесе серия концерти в седем български града, сред които и Велико Търново. Коледното му турне стартира на 16 декември от столичната зала “България”, където ще му партнира Софийският духов оркестър, като участие ще вземат и популярни имена от поп жанра и оперетата.

Някои критици са вдъхновени да определят Васил Петров като „Българския Франк Синатра“, Frankenpost  го нарича „изпълнител с невероятно сценично присъствие, с кадифен глас и изключителна  красота „, който може да се сравнява с най-великите, като Tony Bennett, Bing Crosby и Frank Sinatra. Концентирал е в Хелзинки, Осло, Виена, Стокхолм, Лугано (Швейцария), Белград и в Лилехамер (Норвегия) по време на Зимните олимпийски игри.

Васил Петров ще гостува в старата столица на 20 декември.

Концертът му ще бъде на сцената на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ от 19:00 ч. На Васил Петров ще партнира Духовият оркестър на В. Търново с диригент Владимир Бошнаков, който е основен диригент на цялото турне. Гост солист ще бъде Русалина Мочукова. В свое интервю пред БНР той казва: „Получи се по идея на Русенската филхармония. Имах покани и от други градове за коледни концерти, затова реших да съчетая всички в едно турне. Така към програмата в Русе добавих и останалите.“

Концертът е подарък от кмета на Велико Търново. Входът е свободен. Зрителите ще чуят класическите коледни песни „Let It Snow“, „Ave Maria“, „White Christmas“, както и и вечните хитове „My Way“, „Killing Me Softly“ и други.

Етикети: , , , , ,