Как законно да използваме музика от YouTube, защитена с авторски права

музика от YouTubeYouTube използва технологията на Adobe Flash за възпроизвеждане на видео с разделителна способност, достигаща до HD, както и HTML5. Това е най-популярният сайт за споделяне на видео, на него се качва разнообразно съдържание, включващо реклами и откъси от филми, караоке и музикални клипове, видеоблогове и много други. Сайтът се използва дори от някои медийни компании като телевизионната СиБиЕс, музикалната VEVO, новинарската БиБиСи за разпространение на част от материалите им.

Нерегирстрираните потребители могат само да гледат видеоклиповете, а регистрираните могат и да качват неограничен брой видеоклипове. Тези видеоклипове, които се считат за потенциално смущаващи, могат да бъдат гледани само от потребители над 18 години (wikipedia).

Всеки може да използва музика от YouTube, защитена с авторски права, наистина всеки, не е сложно!

Разбира се, необходимо е да сте регистриран потребител в Youtube. Като такъв, разполагате с пощенска кутия за съобщения. За да получите разрешение да използвате дадено произведение, напишете лично съобщение до профила, който го е качил в платформата. Съветът ни е да бъдете кратки и ясни, за да не бъде подминато писмото ви, в поле Subject напишете точно каква е темата. Не забравяйте да споменете, че при всяко използване на музиката, ще посочвате точния източник с директен линк към видеото. Добра идея е да изтъкнете, че по този начин повече потребители ще гледат видеоклипа и посещаемостта на профила ще се увеличи.

Етикети: , , , , ,