Годишна сборна изложба „Алегории“ във Варна

Годишна сборна изложба "Алегории" във ВарнаОт 12 декември 2014 г. до 28 януари 2015 г. ще имате възможността да разгледате годишна сборна изложба „Алегории“ във Варна. Оригиналните картини, пластики и бижута, където реални образи и сюжети ще ви поведат към абстрактния свят на ирационалното.

Годишна сборна изложба „Алегории“ в Галерия Папийон, Варна има удоволствието да срещне почитателите на изящното и пластичното изкуство и приятелите на галерията с произведенията на утвърдени български художници, скулптори, бижутери, автори от различни поколения, направления и стилове, но с искрени и въздействащи творби. Това са личности със забележимо присъствие в българската култура, създаващи ценности и очертаващи параметрите на българското изкуство, намерили признание у нас, същевременно добре поставени и на художествените сцени по света.

В навечерието на Коледните и Новогодишните празници с идеята за обзор и осмисляне на отминалото време, по традиция арт галерия Le Papillon ви представя сборна изложба на едни от най-интересните и вълнуващи български творци. Всеки от тях със своя уникален подход като концепция, визуален език и изразни средства, с различни по своята специфика форми на художествено мислене, ще покаже творби, обединени от темата на изложбата „Алегории“. Алегорията е ключово понятие при тълкуване на визуалният образ и често използвана абстрактна фигура на художествено мислене, наситено с богата символика. Това е метафора с отвлечено понятие за нравствено качество на човека, като се изразява посредством образ, в който е вложен преносен смисъл. Идеята се основава на съпоставимостта между две прояви, от които едната има отвлечен идеен смисъл, а другата – конкретен.

Всеки от авторите със своя уникален подход като концепция, визуален език и изразни средства, с различни по своята специфика форми на художествено мислене, ще покаже творби, обединени от темата на изложбата „Алегории“.

Етикети: , , , , , , ,