Farm Epic и Treasure Epic ще бъдат свалени от интернет заради нарушени авторски права

Съдебният процес, воден от King Digital Entertainment срещу 6waves е приключил със споразумение между двете страни, включващо изплащане на обезщетение. При завеждането на процеса през август 2013г в Северна Калифорния, 6waves са обвинени, че нарушават авторските права на известните онлайн игри Farm Heroes Saga и Pet Rescue Saga, притежавани от King. Според изложените аргументи Farm Epic и Treasure Epic на 6waves изглеждат по почти идентичен начин с игрите на King и нарочно наподобяват имената им.

обезщетение

Снимка: KING

Съгласно споразумението и съответното съдебно разпореждане, заглавията на 6waves ще бъдат свалени от интернет, а 6waves ще платят обезщетение на King, чиито финансови параметри се пазят в тайна. Освен това, на 6waves окончателно се забранява да разпространяват каквато и да е версия на въпросните игри.

Според Робърт Милър, главен юрист на King: „Това беше случай, когато друга компания се опита да се възползва от упорития труд и творчеството на екипите по две от нашите игри.“ „При такива обстоятелства, ние винаги ще се стремим да упражняваме правата си по правилния начин.“

Това не е първият случай, в който 6waves са обвинени в „клониране“ на игра. Разработчиците на Triple Town, Spry Fox също съдят студиото заради играта Yeti Town. Случаят отново е уреден чрез споразумение между двете страни.

Надежда Драгомирова

По материали на CNET

Етикети: , , , ,