София Филм Фест в Казанлък

София Филм ФестС подкрепата на Община Казанлък от 27 до 30 октомври в Казанлък ще се проведе третото издание на „София Филм Фест“. Почитателите на седмото изкуство ще имат възможността в рамките на четири дни да гледат най-новите ленти от българското и европейското кино. Прожекциите са в кино „Лекс – влиза се от южния вход на сградата на Община Казанлък. Продажбата на билети започва на 20 октомври в Културно-информационния център на ул. „Искра“ 4.

Третото издание на „София Филм Фест в Казанлък“ е част от проекта „Операция КИНО“, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест“ с издания в София, Бургас и Пловдив, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които се реализират през последните четири години като част от международния проект „Операция Кино“ (обща инициатива на фестивалите в София, Сараево, Клуж, Сплит и Вилнюс), пътуващите из България прожекции на филми от последните издания на СФФ – „СФФ на път“ и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи“.

Третото издание на „София Филм Фест в Казанлък“ ще бъде открито в 18,30 часа на 27 октомври (понеделник) в кино „Лекс“ с прожекция на един от най-новите български филми, чиято премиера беше в рамките на 18-ия София Филм Фест през март и получи наградата на фестивалната публика – „Последните черноморски пирати“, на режисьора Светослав Стоянов и сценаристката Ваня Райнова. Филмът ще бъде представен лично от операторите на филма – Орлин Руевски и Иван Николов.

Етикети: , , , , , ,