СОФИЯ ФЮЖЪН пре-ФЕСТ

Задава се нов фестивал на софийската сцена, който съчетава различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло. Първото издание на София Фюжън Фест ще се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в двете зали на столичния club *MIXTAPE 5*.

фестивал

Дневната програма на фестивала (B-Side) включва изложение на ръчно изработени музикални инструменти от български майстори и музикален базар.
На сцената на голямата зала и в двете фестивални вечери ще излязат по седем популярни български фюжън групи, за да представят многообразие от звуци и възможности.

Преди същинската октомврийска част, обаче, ви каним на подгряващо двудневно събитие. София Фюжън ПреФест ще събере почитателите на етно фюжън музиката на 25-ти и 26-ти септември. Локацията е малката зала на “Mixtape 5”, а участниците са следните:

*25-ти септември / четвъртък:

1. Чаушеви трио откриват фюжън вечерта.
Величка Чаушева-вокал, Вели Чаушев – китара и тамбура и Любомир Ангелов – пиано. Специален гост- солист на триото ще е Диана Чаушева.

2. Хор Кипри ще озвучат пространството в „Mixtape 5“ с акапелни фолкорни изпълнения. Ансамбълът се състои от десет народни певици, които интерпретират с авторски разработки фолклорното ни творчество, облечени в традиционни за него носии.

3. Тъпани и Гайди ще придадат завършек на тематичната вечер. Групата съчетава традиционния родопски звук на каба гайда с австралийско диджериду и перуански кахон – истински фюжън, смесица между традиционни първобитни инструменти от три континента. Всичко това плюс прекрасния глас на Валентина Добрева пренася публиката от девет планини в десета.

*26-ти септември / петък:

1. Bloco Brincadeira / Capoeira са в началото на втората вечер на ПреФеста и ще изпълнят батукада (бразилска перкусионна музика) с традиционни бразилски инструменти. Brincadeira правят самба карнавална музика , предаваща атмосферата на Рио де Жанейро. Тези огнени ритми, разбира се, не могат да минат без танци: освен че свирят, музикантите играят и капоейра.

2. So 5 в Mixtape 5 ще продължат да носят посетителите по течението на бразилските ритми. Вечерта ще е изпълнена с огнена страст, защото музиката им едновременно напомня за емоциите от едно запомнящо се Световно и за един незабравим и шарен карнавал с участието на фюжън вокали, китара, клавишни, бас и барабани.

3. Echoo – Balkan Samba ще представят авторска музика в стиловете боса нова, етно джаз, фюжън и бийт бокс. Групата акцентира на екзотичното акустично звучене и импровизацията като начин на съчетаване на различни музикални традиции и звуци.

Източник: koncerti.bg

Етикети: , , , , , , ,