Фабриката за идеи организира Академия за социална промяна

Академия за социална промянаНа 5. юни (четвъртък) в Пловдив започна първата Академия за социална промяна, която е организирана от Фабриката за идеи с подкрепата на Общинска фондация „Пловдив 2019“.

В рамките на четири дни (5-8 юни) ще се проведат множество лекции и обучения с участието на лектори от страната и чужбина на различни теми, представящи най-новите концепции и методи на работа, които социалните иноватори по света прилагат в областта на социално предприемачество, иновации, гражданско участие и развитие. Специален лектор от Брюксел (с конферентна скайп връзка) ще бъде Ралф Бьолке (Ralph Boelke), който координира Европейската мрежа на алтернативните локални икономики.Участие в Академията за социална промяна могат да вземат само кандидатствали и регистрирани участници. Пълна стипендия за участие във форума са спечелили и два отбора от Пловдив, които участваха в „Предизвикателството за социална промяна“, отправено от Фабриката за идеи и Фондация „Пловдив 2019“.

Част от програмата на Академията е и World Café – глобално прилаган формат за създаване на иновативни решения и споделени визии за развитие, което ще се състой на 6-ти юни (петък) от 15.00 ч. във фоайето на Дом на културата „Борис Христов”. Участниците в World Café формата, ще трябва да са отворени за чужда гледна точка, да са готови да споделят и надграждат своята и да се впуснат смело в интердисциплинарен процес, наречен “опрашване на идеи”, който се случва благодарение на разнообразието от участници – от местната власт, бизнеса, медиите, гражданския сектор, творческите индустрии и др.

Повече информация за Академията за социална промяна, лектори и теми на лекции може да намерите на: http://changemakersacademy.net

Етикети: , , , , ,