София Филм Фест Варна’14 приключи с пълна зала и оптимистични прогнози за следващата година

София Филм Фест ВарнаПри пълна зала 2 на ФКЦ за прожекцията на кунг-фу лентата „Великият майстор“, приключи петото издание на София Филм Фест Варна.

През последните пет дни варненци изгледаха 12 прожекции, сред които три български документални филма, късометражна програма и заглавия, награждавани от най-големите световни фестивали. В последния ден своя дебют направи и специалното събитие „Кино и Вино“, което даде възможност на зрителите на „Краят на омагьосания кръг“ да изгледат историята с чаша вино в ръка.
Стефан Китанов, директор на София Филм Фест, сложи точка на фестивала със специално обръщение към варненската публика. Това се случи преди прожекцията на втория филм за деня. Той сподели, че току що се прибира от Фестивала в Кан, където е провел множество срещи, благодарение на които София Филм Фест през 2015-та ще предложи най-доброто от селекцията там. Той се ангажира да сътрудничи на варненските организатори, за да могат поне част от тях да бъдат показани във Варна.
Организаторите благодариха на всички партньори и най-вече на публиката, които превърнаха тазгодишното издание на феста в едно от най-успешните до момента.
За пореден път Варна доказа, че такъв вид културни проекти имат място в нашия град и допринасят за развиването на културната среда. Стига да преодолеем организационните трудности, се надяваме през 2015 да надминем многократно постигнатото до момента, затвърждавайки позицията на София Филм Фест във Варна като едно от най-значимите културни събития“ – сподели организаторът на фестивала във Варна – Александър Николов.

Етикети: , , , , , ,