Робърт Палмър отново в България

Робърт ПалмърРобърт Палмър – водещ специалист в областта на Европейска столица на културата и автор на най-мащабния научен доклад за инициативата, носещ неговото име – пристига за втори път в Пловдив по покана на Общинска фондация „Пловдив 2019“. Първата среща на г-н Палмър с екипа на Фондацията и представители на културни институции в града се проведе през месец февруари тази година.

Робърт Палмър ще проведе няколко семинара с екипа на „Пловдив 2019“, a на 27 юни (петък) сутринта ще води работна среща на тема „Образование, творчески индустрии и изграждане на капацитет в културния сектор“ с представители на различни културни институции, Община Пловдив и артисти в Дома на културата „Борис Христов“. Работен език по време на срещата е английски.
От 12:30ч в същия ден (27 юни) ще се проведе и среща с журналисти в Конферентна зала в Дома на културата „Борис Христов“(ул. „Гладстон“ № 15).

Робърт Палмър е експерт в областта на европейската културна политика. В периода 2004 – 2012г. е директор на дирекция Култура и културно и природно наследство към Съвета на Европа. Бил е директор на две издания на Европейска столица на културата – Брюксел през 2000г. и Глазгоу през 1990. Той е авторът на мащабното изследване на инициативата Европейска столица на културата, направено за Европейската комисия и познато като „Доклада Палмър“. Палмър работи в областта на културата повече от 30 години като експерт, независим консултант на правителства, градовете и регионите в повече от 20 страни, Европейската комисия, ЮНЕСКО, културни фондации, културни мрежи и др. Работи по теми като културното развитие и възстановяване, културен туризъм, политики за организиране на фестивали и изкуства, многостранни артистични практики, управление и сътрудничество, и др.

Етикети: , , , , ,