Комисия за защита на потребителите прие насоките за общи условия за електронни магазини у нас

електронни магазиниКомисия за защита на потребителите (КЗП) прие насоките за „Общи условия за електронни магазини ” у нас, подкрепени от уеб бранша в България, представляван от Българска уеб асоциация (БУА)

Вторият вид насоки за Общи условия за уеб сайтовете у нас, бяха приети от Комисия за защита на потребителите (КЗП) и подкрепени от Българска уеб асоциация (БУА).

Насоките са продължение на съвместната инициатива на БУА и КЗП в посока изготвяне на примерни текстове на Общи условия за уеб сайтовете, които уеб браншът създава. Основна цел на инициативата е подобряване на практиките при осъществяване на търговска дейност в интернет и подпомагане дейността на електронните магазини и техните потребители.

Припомняме, че в рамките на сътрудничеството и съвместната дейност между БУА и КЗП (Комисия за защита на потребителите), се предвижда организиране на съвместни мероприятия, изготвяне и разпространение на информационни издания по проблеми, свързани с интернет търговията, както и сътрудничество за решаване на въпроси, свързани със създаване на условия за подобряване на търговските практики при осъществяване на търговска и рекламна дейност в Интернет, включително защитата на потребителите в дигиталната среда.

Други публикации на тема КЗП (Комисия за защита на потребителите) може да откриете в Националния портал за интелектуална собственост IP Bulgaria.bg на послочения линк.

 

Етикети: , ,