Незаконни авторски права – тв разследване

незаконни авторски праваПредаването „Господари на ефира” по Нова телевизия е излъчило свое разследване за дейността на организация ЕАЗИПА, която предлага на ползвателите от сектора на публично изпълнение – хотели, ресторанти, заведения, магазини и други търговски обекти – договори за уреждане на права ( незаконни авторски права ), които не притежава и няма как да управлява.

Видеото включва и коментари от ползватели в сектора на Публично изпълнение, Георги Дамянов, директор на дирекция „Авторско право“ в Министерство на културата, и Ясен Козев, председател на Управителния съвет на Музикаутор.

Това разследване за незаконни авторски права още веднъж демонстрира деструктивната роля на дружествата, които с дейността си дискредитират сектора на колективно управление на права и пречат на организациите, които работят прозрачно и в рамките на закона, да упражняват своята дейност в унисон с обществения интерес.

Решаването на подони проблеми с незаконни авторски правае още по-неотложно в контекста на неблагоприятните последици за България от повторното включване на страната ни в Списъка за наблюдение към Доклад 301 на Американския търговски представител за 2013 г.

Други интересни статии на тема авторски права може да откритете на следния линк.

Източник: ПРОФОН(дружество за колективно управление на сродни права в музиката, създадено, за да защитава и управлява правата на продуцентите на звукозаписи и артистите-изпълнители); незаконни авторски права

Етикети: , ,