Taobao Marketplace, и Dhgate, най-големите онлайн платформи в Китай, подписаха споразумение за зачитане правата на интелектуална собственост

Международната коалиция AntiCounterfeiting е постигнала споразумения с две от най-големите онлайн платформи в Китай: Taobao Marketplace, и Dhgate. „Всеки легитимен бизнес има общ интерес, както и споделена отговорност, като се уверите, че онлайн пазар продължава да се развива като доверен търговска платформа“, заяви Боб Barchiesi.

Обявените инициативи с Taobao и DHgate представляват още една стъпка към още по-широка гама от доброволно сътрудничество между заинтересованите страни.

Новите споразумения предвиждат сътрудничество в областта на различни фронтове, включително развитието на най-добрите практики за идентифициране, докладване, и remediating продавачите на незаконни стоки; деблокиране на технологии за подобряване на ефективността на тези операции, както и разработването на образователни материали за продавачите и купувачите, използващи активно платформата.

Коалицията се надява, че тези споразумения ще бъдат положителна първа стъпка в намаляването на значителния обем на фалшифицирани стоки, продавани онлайн и продължава дискусиите с другите в сектора за борба с трафика на фалшификати в интернет.

Повече публикации на теми свързани със интелектуална собственост (фалшификати, авторски и сродни права, фалшификати в интернет, търговски марки, промишлени дизайни, европейски патенти и други ) може да откриете в Националният портал за интелектуална собственост ipbulgaria.bg.онлайн платформи - ipbulgaria.bg

Контакти

София 1164
ул. „Митрополит Кирил Видински“6-8, вх.8 етаж 2, офис 2
тел. +359 2 8162072
факс: +359 2 9633061
e-mail: editor@nullipbulgaria.com

Етикети: , , , , , ,