Сиела представя Печатна грешка от Людмила Филипова!

Людмила ФилиповаСедем години, седем романа, едно издателство, една авторка, Сиела и Людмила Филипова.

Людмила Филипова ни изненадва с нова книга – Печатна грешка. Романът е един от първите, върху който авторката работи в продължение на 6 години. Той е по-различен от всичките й предишни книги, от всичко което читателят очаква от нея. Този път Людмила ни провокира със сатира, въпреки че светът почти не познава примери на жени писатели, извявали се в този жанр.

Людмила Филипова
Печатна грешка е книгата, която не сте очаквали от Людмила Филипова, но е факт. Тя ще ви изненада, провокира и разсмее.

Печатната грешка превръща сериозното в смешно, реалността в измислица и Космоса в място за невероятни срещи. Палитра от думи и образи, които ще ви изстрелят на безумно забавно приключение до края на Вселената, Отвъдното и обратно в търсене на технология за вечен живот – и то с помощта само на една печатна грешка.

Официалната премиера на романа Печатна грешка ще бъде на 26.04 ( четвъртък) от 19.30 часа в столичния клуб Ялта. В същата вечер за първи път ще бъде излъчен и сатиричния видеотрейлър към книгата по идея и сценарий на Людмила Филипова, заснет от Novafilmvision и Molov Picture. Той ще се завърти и по екраните на веригата от кина АРЕНА.

На самата премиера Марта Вачкова, Людмила Филипова и други популярни лица ще умуват – могат ли жените да пишат сатира, имат ли чувство за хумор и дали това е предимно поле за изява на мъжете. Специален гост на премиерата ще бъде и дакелът Йода, герой от романа.

За първи път с излизането на романа ще се излъчи и късометражен сатиричен филм, в който участват Юлиян Вергов, Мирослав Костадинов (Миро), Милен Велчев, Христо Стоичков, Драго Симеонов, Деси Тенекеджиева, Венета Райкова, Иво Андреев, Ники Сотиров, Юлиана Дончева, Ива Дойчинова, Гери Гочева, Людмила Филипова, нещо като президент, 30 японци, катаджия и др.  По време на снимките участниците изпадат в различни ситуации, някои комични, други рискови – опитват се да откраднат част от реквизита на главната героиня, в случая самата Людмила Филипова, в ролята на щурата репортерка от щTV, която разследва мистериозното изчезване на колегата си синоптик Лефер Балкански, но бдителни полицаи спасяват част от гримовете и камуфлажното облекло. Футболният гений Христо Стоичков с охота дава интервю на репортерката и прави подробни коментари за финансовата криза, бъдещето на България и произхода на Господ, не къде да е, а в самия град Ловеч. Един от участниците в нашумелия филм „Стъклен дом”, актьорът Юлиян Вергов, едва не се осакатява при изпълнение на сложна каскада пред Народния театър, вживявайки се в новата си роля на герой от Печатна грешка. Бившият финансов министър Милен Велчев шашва младата репортерка от телевизия щТВ с чувството си за хумор и вселенските финансови анализи. Според него най-добрата инвестиция в момента е в масовото преселение в Отвъдното.
Ще видим Ники Сотиров в ролята на адвоката, чиято мисия е да спаси човечеството. Миро ще отговаря на въпросите с песни, а от Драго Симеонов ще научите водещите новини по телевизия щTV.

Кампанията ще бъде съпътствана от срещи на Людмила Филипова с читатели из цялата страната. Най-нетърпеливите ще имат възможност да следят какво се случва около книгата на специално създадения сайт www.pechatnagreshka.com както и на страницата на книгата във Фейсбук където могат да се включат в играта „ПЪТУВАЙ В ГЪРЦИЯ С ПЕЧАТНА ГРЕШКА“ и да спечелят едноседмична ваканция до Гърция за двама със съдействието на MOi Klub 

Източник:

Издателство Сиела

Етикети: , , , , , , , , ,