САЩ създават нова администрация за борба с фалшифицирането и анти-пиратството

борба с фалшифициранетоВ годишното си обръщение към съюза, американският президент Обама обяви създаването на ново Звено за защита на търговията ( Trade Enforcement Unit), което включва анти-пиратство и борба с фалшифицирането.

Обама заяви, че нацията е на път да удвои износа, от встъпването му в длъжност преди три години, което отчасти се дължи на работата на администрацията по търговските споразумения. Но той каза, че на търговските партньори като Китай вече няма да бъде позволено да се заобиколят правилата за търговия.

„Ние сме също така американските фирми по-лесно да продават продукти по целия свят. Преди две години, аз си постави за цел за удвояване на износа на САЩ за период от пет години. С двустраните търговски споразумения, които подписахме, ние сме на път да постигнем тази цел предсрочно. И скоро ще има милиони нови клиенти за американските стоки в Панама, Колумбия и Южна Корея. Скоро ще има нови автомобили по улиците на Сеул, внесени от Детройт, и Толедо и Чикаго.

Аз ще отида навсякъде по света, за да отворя нови пазари за американски продукти. И аз няма да бездействам когато нашите конкуренти не играят по правилата. Повдигнали сме търговски казуси срещу Китай …. Над хиляда американци днес имат работа, защото ние спряхме скока на китайски гуми. Но ние трябва да направим повече. Не е правилно, когато друга страна, позволява на нашите филми, музика и софтуер да бъдат използвани пиратски. Това не е честно, когато чуждестранни производители имат предимство над нашите, само защото са силно субсидирани.

Тази вечер, аз съм обявява създаването на Trade Enforcement Unit, който ще бъде натоварен с разследване на нелоялните търговски практики в страни като Китай. Ще има повече проверки за предотвратяване на фалшиви или опасни стоки от преминаване на границите ни…… „

Етикети: , , ,