Прекратена е дейността на доставчик, разпространявал незаконно файлови сървъри с огромно количество произведения, обекти на авторско право

незаконно разпространение на файлови сървъриСлужители на сектор “ Компютърни престъпления и интелектуална собственост” при ГДБОП-МВР, заедно с полицаи от РУП-Троян, предотвратиха незаконно разпространение на огромно количество музика, филми, софтуер, програми и други.

Това ставало чрез локални сървъри в мрежата на доставчик на интернет услуги и кабелна телевизия, опериращ на територията на община Троян, без съгласието на правоносителите. Операцията е реализирана след получен сигнал и извършено разследване, потвърдило наличието на файлов сървър.

 В хода на акцията, реализирана вчера в тясно сътрудничество с Българската асоциация на музикалните продуценти и БУЛАКТ (Българско сдружение за борба с незаконното използване на защитени произведения) са извършени процесуални действия в двата офиса на фирмата и в две избени помещения. Там спецполицаите локализирали 12 файлови сървъри и сървъри за управление с големина около 30 ТЕРА БАЙТА (количество равняващо се на около 43 000 оптични носителя). Иззети били 30 компютърни системи, съдържащи копия на нелицензирани специализирани софтуерни продукти, 164 оптични носители, съдържащи нелицензирани копия на музикални, аудио-визуални и други обекти на авторското право. Открити са 23 хардуерни устройства, чрез които се осигурявал достъпът на клиентите на доставчика до защитени обекти на авторското право, както и 4 информационни носителя. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокуратурата.

http://press.mvr.bg/

Етикети: , ,