„Буена Виста Соушъл Клъб“ подкрепят Пловдив за Европейска столица на културата 2019

Буена Виста Соушъл КлъбМитологичната музикална формация „Буена Виста Соушъл Клъб“ ще бъде в Пловдив в началото на своето прощално турне. „Буена Виста Соушъл Клъб“ ще пеят в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019г.

Конкурсът е замислен с цел да се допринесе за сближаването между европейските народи. Създаден е юни 1985 г. от Съвета на министрите на Европейския съюз по инициатива на Мелина Меркури. В периода след 1985 г. повече от 40 градa са избрани за титлата „Европейска столица на културата“ – от Стокхолм до Генуа, от Атина до Глазгоу, от Краков до Порто. През годините това събитие се доразвива, без да губи първоначалния си замисъл: да подчертава богатството и разнообразието на европейските култури и техните общи черти, да насърчава по-доброто взаимно опознаване между европейските граждани и да подхранва усещането за принадлежност към една и съща европейска общност.

На 30 юни популярната група ще бъде на сцената на зала 1 на НДК, а ден по-късно – на 1 юли, ще пее в Пловдив на Античния театър, с което подкрепят града в надпреварата за Европейска столица на културата през 2019г.

Шоуто на най-великите кубински изпълнители ще продължи два часа. Музиката на „Буена Виста Соушъл Клъб“ ни пренася в стара Хавана, във времето преди революцията от 1959-а, време с дъх на ром и хавански пури, с вкус на сладък и безметежен живот и красиви жени. Да се слуша такава музика, никога не омръзва. Тя изтрива следите на времето, заличава лошите спомени и вдъхва желание за живот. Защото тя е самият истински живот.

Концертите от прощалното турне в България се организират от „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийнактс“.

Източник: Общинска фондация „Пловдив 2019“

Етикети: , , , , , , ,