София Филм Фест във Велико Търново

чуждоезичен филмТретото издание на „София Филм Фест” гостува във Велико Търново. Събитието е факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и община Велико Търново, с подкрепата на Националния Филмов Център и програма МEDIA Mundus на Европейския съюз.

„София Филм Фест във Велико Търново” е част от проекта „Операция КИНО”, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас и Пловдив, регионалните издания на СФФ – в над 10 нови градове, които се реализират през последните три години като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), пътуващите из България прожекции на филми от последните издания на СФФ – „СФФ на път” и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”.
На 25 април, Директорът на София Филм Фест, Стефан Китанов, откри фестивала с най-новата творба на италианския киномайстор Паоло Сорентино. Филмът с поетичното име „Великата красота” притежава „Оскар” и „Златен глобус” за най-добър чуждоезичен филм. Част от втория фестивален ден бе селекция от балкански късометражни филми, включително три български предложения – „Казабланка” на Кольо Карамфилов, „Чест” на Павел Г. Веснаков и „Жената от фара” на младата режисьорка Ана Китанова.
Какво остава да видим:
28 април /понеделник/
18:30 – „А защо да не живеем заедно?“, реж. Стефан Роблен
20:30 – „Краят на омагьосания кръг“, реж. Феликс ван Хрунинген – носител на Наградата LUX 2013 на Европейския парламент – Вход свободен
29 април /вторник/
18:30 – „Филомена“, реж. Стивън Фриърс
20:30 – „Географът си пропи глобуса“, реж. Александър Веледински
30 април /сряда/
18:30 – „Последните черноморски пирати“, представен лично от режисьора Светослав Стоянов и сценаристката Ваня Райнова
20:30 – „Великият майстор“, реж. Уон Кар Уай

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ НА ПЪТ

Етикети: , , , , ,