Ново издание на автобиографичния роман на Любомир Левчев „Ти си следващият“

Любомир ЛевчевСлед дълго отсъствие от книжния пазар в началото на месец март издателство „Ентусиаст“ публикува ново издание на автобиографичния роман на Любомир Левчев „Ти си следващият“.

През годините интересът към романите от спомени на Левчев не намалява и те претърпяват няколко преиздания. В новото издание на „Ти си следващият“ отново са поместени снимки от личния архив на автора. Книгата „Убий Българина!“, която „Ентусиаст“ публикува през януари тази година, е първата част от пъстрата мозайка от събития на един динамичен живот, изпълнен с превратности и срещи с незабравими личности. Заедно с „Ти си следващият“ и „Панихида за мъртвото време“ трите романа събират спомените, житейската история и най-запомнящите се преживявания на големия български поет и писател. През април мемоарните книги на Любомир Лечвев ще бъдат събрани в стилна кутия, специално за ценители.

Любомир Левчев отново въвлича читателите в своя роман от спомени, за да им довери някои от най-паметните срещи в живота си – тези с Владимир Висоцки, Евгений Евтушенко, Андрей Вознесенски, Кармело Гонзалес, Людмила Живкова, Юлия Кръстева и др. Авторът споделя важни моменти от живота си, като пътуването си в Германия, където за пръв път издават негова книга извън пределите на родината и престоя си в с. Баня, където е изпратен да „изучава живота“ за няколко месеца. Левчев разказва и за приятелството си с Георги Марков и техните забавни планове да емигрират заедно в Италия. С особен политически и човешки драматизъм е наситено пътешествието му до Латинска Америка, срещите му с Фидел Кастро, Анжела Дейвис, Луис Корвалан, Салвадор Алиенде и др.

Позициите, които заема Левчев, му дават възможност да наблюдава и рисува живота чрез контакти, приятелства, пътувания по света и срещи с големи личности. А пътните дневници, които си води, му помагат да възкреси събитията с историческа точност. Периодите на принудително или потърсено от него усамотение правят от романите му лирични дневници и философски размисъл за съдбата на идеите.

Издателство Ентусиаст

Етикети: , , , , , ,