Над 5000 българи ще правят благотворително мартеници на 1 март

благотворителен базарБългари от цял свят ще подкрепят каузата за изграждане на Център за възстановяване на онкоболни деца, и ще разкажат на света за Българската мартеница.

Ще правим Българска мартеница. Като енергия и желание да дарим здраве на близките си, да помогнем на нуждаещите се и да се почустваме малко повече Българи. Независимо къде се намираме. Над 5000 българи от цял свят са заявили участие. В гр. Видин 500 деца облечени с бели и червени тениски осигурени от Община Видин, заедно с Кмета Герго Гергов в 11.00 ч. ще подредят Най-голямата жива мартеница като част от Балканския рекорд. В Благоевград рекордьорите се събират на площад Македония. С директни включвания по скайп и снимки и видео материал се включват Валядолид, Паленсиана, Чикаго, Флорида, Жеравна, Копривщица, Измаил в Украйна, Пловдив, Варна, Пазарджик, Саарбрюкен в Германия, и над 40 училища и читалища. В София освен в НДК, мартеници за Балкански рекорд ще се правят и в Дневен център за онкоболни деца в Исул и Общински културен институт-Красно село.

Покана за участие

Скъпи деца, ученици, учители и родители.

Станете част от събитието

Честита Баба Марта Свят / Happy Baba Marta World

На 28 февруари и 1 март, в Централното фоайе на Национален Дворец на Културата, ще се проведе събитието „Честита Баба Марта Свят“ част от Балканския Рекорд „Най-много хора правещи Български мартеници за 5 минути в цял Свят“

Да разкажем и покажем на света Вълшебната традиция “Баба Марта“!

Организатор на събитието е Фондация “НАЦИОНАЛЕН ТРЪСТ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КУЛТУРНО ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО БЪЛГАРИЯ”

Всеки желаещ може да участва, като рекордьор на 1 март 2014 г. от 11.00 ч. Българско време в София или мястото където се намира по света, за да правим заедно Български мартеници по стара българска традиция.

Училища, организации, семейства и общности могат да организират събитие на мястото където се намират и да се включат в Балканския Рекорд .

За да участвате, изпратете имейл на national.trust.bg@nullgmail.com с мястото където ще организирате включването в рекорда, телефон на организатора, скайп, сайт на организацията и брой очаквани участници.

На мястото на събитието, ще има организирани работилници и ателиета за изработка на традиционни мартеници, за детски рисунки и за изработка и оцветяване на поздравителни картички.

Събитието е с благотворителен характер, в подкрепа на изграждането на „Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания„ http://www.decaohz.org/?cid=5&NewsId=10 на Сдружение „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“

Носител на Балканския рекорд за „Най-много хора правещи заедно Български мартеници за 5 минути в цял свят“ ще е Сдружение „ДЕЦА С ОНКОХЕМАТОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ“

Благотворителен базар

https://www.facebook.com/events/268826163280670/

 

Сайт на събитието http://www.babamartaworld.com/

Фейсбук страница https://www.facebook.com/Rekord1MartMartenica

Етикети: , , , , ,