Премиера на книгата на Ангелина Ангелова „Последен залог“

Ангелина АнгеловаВ бар „Шоколад“ на 29 януари 2014 г., сряда, от 19:00 часа е премиерата на книгата „Последен залог от Ангелина Ангелова

Романът „Последен залог“ е история за приятелството между трима мъже, което успява да оцелее въпреки всичко. Целият сюжет търси отговор на въпроса на какви крайности е способен човек, за да получи това което иска. Независимо от средата и религията, в които са възпитани тримата приятели Боби, Конъли и Парис, в тази история те взимат смелото решение да се противопоставят на невъзможното и по фантастичен начин да опитат да изиграят човешкия ум и сетива.

Ангелина Ангелова написва „Последен залог“ през пролетта на 2013 г., като първоначалната идея е да се направи сценарий за филм. След като проектът за филм се проваля тя довършва историята си и оформя романа, който държите днес в ръцете си. Книгата посвещава на майка си Адриана, която я подкрепя и й помага във всички начинания. Тя е човекът, който учи малката Ангелина да чете още на 4-годишна възраст и възпитава любовта й към книгите и литературата.

За автора:

Ангелина Ангелова е родена преди 25 години във Варна. След като завършва „Пространствен дизайн“ във Варненския университет „Черноризец Храбър“ се мести да живее в София и записва магистратура „Начална педагогика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За кратко работи като преподавател – класен ръководител на третокласници. През лятото на 2013 г. печели конкурс за стипендия, който й дава възможност да учи в магистърската програма на Лора Крумова и Галя Щърбева във Висшето училище по застраховане и финанси – „Журналистика, продуцентство и финанси“. Ангелина е и една от избраните да участват във второто издание на „Работилницата по творческо писане за сценаристи“ в Албена през септември 2013 година.

В момента Ангелина Ангелова работи като сценарист по няколко проекта. През лятото на 2013 г. заедно с режисьора Тодор Чапкънов написват сценарий за криминален трилър, за чието заснемане в момента водят преговори с продуценти. Работи и с режисьора Николай Мутафчиев върху негов проект и съвместно с продуцента Атанас Маринов като главен сценарист на нов игрален филм.

Right Direction Agency

Етикети: , , , , , ,