Дамски гамбит, който принася в жертва удоволствията на тялото, но е на път да погуби душите

Моника ПецСедем дни без разсейване. Без телефон, без интернет, без мъже, без семейни ангажименти и професионални задължения. За съжаление, и седем дни без ядене. Поне на теория. Мъчителният глад, железните правила и съпътстващите проблеми все водят до нови и нови тайни, и подлагат на риск всеки резултат от терапията. Вместо отпускане, помежду им възникват недоразумения, кавги и безсънни нощи. С остроумие и хумор Моника Пец сравнява модерната тенденция за „съвършени тела” с лагер на мъчението, където властват строгият режим, гладуването и физическото изтощение, без грам излишни килограми, но и без грам щастие. Героините ѝ може и да успеят да влязат в костюми на „Коко Шанел” няколко номера по-малки и да останат доволни от гледката в огледалото, но когато то се обърне към същинския им живот, отражението в него е тъжно, самотно, безотговорно и понякога, дори плачевно. В уединението си зад дебелите стени на замъка те ще разберат, че е по-добре да впрегнеш силата на волята си за постигане на физическа красота към постигане на истинско приятелство, преодоляване на проблемите между поколенията и куража да обичаш истински семейството си и хората, които наистина държат на теб.

„Седем дни сами“ е вълнуващо и забавно четиво, което гарантира доброто настроение и удоволствието от времето, прекарано с книга в ръка.

За Моника Пец

Моника Пец е родена през 1963 г., следвала е германистика, комуникации и философия в университета в Мюнхен. След известно време в рекламния и издателския бранш, през 1990-1998 г., тя работи като драматург и редактор в Баварското радио, редакция Телевизионни филми. От 1998 г. пише сценарии в Германия и Нидерландия. Сред филмите ѝ са „Момиче за обич“, „Още веднъж на 20“, както и филмът „Непокорната“ по съвместен сценарий с Кристиян Йелч. От 1997/98 г. е консултант на „Нюрнбергската стипендия за писатели“.

„Дамски вторници“ е филмирана през 2011 г. Филмът е излъчен по немската телевизия ARD.

Дебютният роман на Моника Пец „Дамски вторници“ е обявен за една от най-продаваните книги в Германия през 2011 г., успешно филмирана с участието на Улрике Кринер, Нина Хогер, Инка Фридрих и Саския Вестер. Дамски вторници излиза в 13 страни и е в челната десетка на бестселърите в Италия и Норвегия. В момента се подготвя филм по „Седем дни сами“.

Издателство Ентусиаст

Етикети: , , ,