ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ ПРЕСТИЖНАТА МЕЖДУНАРОДНА ФЕЛИНОЛОЖКА ИЗЛОЖБА ПО СИСТЕМАТА CFA ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПОДКРЕПА НА БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАУЗА

фелиноложка изложбаВтората международна фелиноложка изложба ще се състои на 2 и 3 февруари 2013 г. в Интер Експо Център, гр. София и ще бъде открита официално от министъра на труда и социалната политика на Република България- инж. Тотю Младенов. За първи път в концепцията на изложение от такъв ранг е включена подкрепа на значима благотворителна кауза.

Изложбата се провежда със съдействието и подкрепата на:

•Министерски съвет на Република България

•Посолство на САЩ в България

•Посолство на Дания

•Министерство на културата

•Министерство на физическото възпитание и спорта

•Столична община, Дирекция „Социални дейности”

•Комисия за защита от дискриминация

•Министерство на образованието, младежта и науката

Организатори на Втората международна фелиноложка изложба са:

  • Българската Асоциация Елитни Котки (БАЕК)

  • Московския клуб „Chatte Noir”

Изложба има състезателен характер и се провежда по системата на най-авторитетната организация в света – CFA.

Новости в програмата:

Българският партньор в лицето на председателя на БАЕК Стефан Крачунов ще има удоволствието да бъде домакин на престижния форум, в който се очаква да бъдат показани над 100 елитни котки от България, Русия, Украйна, Франция, Италия, Германия, Малта, Чехия, Испания и други страни с доказано родословие от 42-те признати от CFA породи. Общо 8 международни съдии, със стаж от над 20 години от САЩ, ЕС и Русия ще оценяват надпреварата. На това грандиозно шоу ще се обединят специалисти от различни области на фелинологията, храненето, медицината, научните среди и развъдчиците в името на нейно величество Котката. Лекари от Централна Ветеринарна клиника и специалисти от водещите фармацевтични компании Пфайзер Люксембург Сарл Клон България КЧТ, (Pfizer Luxembourg Sarl Branch), Сева Анимал Хелт България, филиал на Ceva Sante Animale, Интервет България ЕООД, търговско представителство на MSD Animal Health ще представят своите виждания за най-добрите грижи за здравето на нашите любимци и ще отговорят на поставените от вас въпроси. Представители на водещи компании за храни, козметика и аксесоари ще представят най-добрите продукти, с които да зарадваме на нашия любимец.

За първи път:

  • Ще бъде организирано училище за деца за участие в изложби на CFA. Малките посетители ще имат уникалната възможност да се запознаят с признатите от CFA породи котки, ще получат начални познания по генетика, цветове и окраски на котки.

  • Посетителите ще имат уникалния шанс да спечелят в томбола котета от породата мейн куун предоставени от известния български развъдник NOBLE WINNER. Спечелилите ще си тръгнат с 5 елитни шоу клас котета с регистрация в CFA.

  • На изложението ще участват и три домашни котки, спасени от Let`s Adopt!, които ще получат уникалния шанс да участват в изложението и да намерят своя стопанин и дом.

  • За първи път в България се провежда подобна фелиноложка изложба с благотворителна цел. На специално организирани места децата и юношите ще прилагат различни видове изкуства – рисуване, сглобяване на различни модели и изделия, оцветяване на керамични фигури, оригами, украсяване на сладки изделия.

  • Ще бъде организиран специален търг на изделия, дарени от училища по приложно изкуства към Министерство на културата, училища и детски градини към Столична община, както и от деца и хора с увреждания.

  • Посетителите ще имат възможността да участват в редица конкурси.

  • Организирано е атрактивно награждаване на котки и участници в редица конкурси.

Нашата благотворителна кауза: Събраните средства от различните дейности, които ще се осъществяват в залата ще бъдат дарени на подпомагане децата болни от диабет. Програмата предвижда инициативите да стартират на 2 и 3 февруари от 10:00 до 18:00 часа.

Допълнителна информация за организациите:

Асоциацията на любителите на котки – CFA

Това е организация с нестопанска цел, основана през 1906 г. Асоциацията нараства постоянно през годините. Общите приходи са нараснали от 155,25 щатски долара през 1907 до над 2,300,000 щатски долара за финансовата 2002-2003 година. CFA е разширила своята дейност и около 400 шоута се провеждат ежегодно в цял свят. CFA шоутата се оценяват от оценители, които отговарят на високите критерии за квалификация, завършили са строга програма за обучение и притежават определени качества за да оценяват котките въз основа на определените стандарти за породата.

Българска Асоциация Елитни Котки (БАЕК, www.baec.eu) е сдружение с нестопанска цел с основен предмет на дейност: развитие, усъвършенстване и постигане на качествено по-високо ниво на теорията и практиката в областта на фелинологията. Основна цел на БАЕК е да подпомага развитието и налагането на световно възприетите стандарти при отглеждането и развъждането на домашни котки чрез провеждането на изложби на CFA.

В България децата със захарен диабет тип 1 – инсулинозависими до 18 години са около 2500 – 3000. Младите хора и всички инсулинозависими са около 80 000. Броят на диабетиците в България е около 520 000 души (8,3% от населението ≥ 20-годишна възраст). Приблизително 316 000 (61%) са с диагностицирано заболяване, а около 204 000 (39%) остават не диагностицирани. В България около 377 000 (6,1%) души са с пред диабет – състояние, което може да прогресира до клиничен диабет, ако не бъде диагностицирано и лекувано своевременно. Пациентите със захарен диабет тип 2 са около 85-95% от всички диабетици в развитите страни, като този процент е по- висок в развиващите се страни.

За контакти:

Росица Стакева

Заместник-председател, маркетинг, спонсорство и финансови дейности на БАЕК , адрес за кореспонденция: гр. София, кв. Лозенец, ул. Синчец 14

GSM: 0888 004 708, 0899 820 001, 0899 143 366

е-mail: baec@nullabv.bg, stakeva@nullabv.bg

Стефан Крачунов

Председател, връзки с обществеността, маркетинг, спонсорство и финансови дейности

GSM: 0899 824 243

e-mail: baec@nullabv.bg

Сайтове:

CFA – www.cfa.org

БAEK – www.baec.eu

Етикети: , , , , ,