Кандидат за картина на месеца на copyrights.bg – Силвия Артамонцева

Скъпи читатели, конкурсът Картина/снимка на месеца на сайта за авторско право copyrights.bg продължава. Автор на новото предложение е Силвия Артамонцева, която изпрати картината си „Високо, високо…“ на нашия редакционен имейл.

От 1993 г. Силвия Артамонцева работи в областта на рекламата и оформлението на книги с редица български издателства. През 1999 г. е един от основателите на частна галерия “Цар Овободител “ 6 в град София и започва активна галерийна дейност, като представя изложби на български и чуждестранни художници. През 2001 година със съпруга си създават галерия “Артамонцев” на бул. “Витоша” 139 в София и представят изложби на съвременни художници.

Ето и нейното предложение:

copyrights

Проведохме кратък разговор по темата авторско право със Силвия и ето какво сподели тя:

За мен авторското право е много важен момент от творческия процес на всеки един творец. Трябва да се цени трудът на твореца, защото е уникален и задължително трябва да е опазен, да не се злоупотребява с него. За съжаление освен в музиката има много примери за злоупотреба и във всички останали изкуства. Най-остра нужда от закрила има в областта на литературата, според мен. В България творците не получават адекватно възнаграждение, както в развития западен свят.

В конкурса „Картина на месеца“ могат да участват художници и фотографи от различни възрасти без изискване да бъдат професионалисти. Единственото ни изискване е да ни изпратите оригинално произведение с добра резолюция. Темата е без ограничения, ще се радваме да видим вашите идеи.

Изпращайте ни снимки на вашите творби на адрес editor@nullipbulgaria.com, заедно с трите си имена, email, телефон за контакт, снимка и кратка информация за автора.

Комисия-жури оценява работите. Най-интересните предложения публикуваме на страниците на сайта за авторско право – copyrights.bg. В края на месец ноември ще представим на вашето внимание всички изпратени кандидатури и вие, нашите читатели, ще изберете „Картина/снимка на есен 2015“. За награда на публиката ще се борят всички кандидати, независимо дали са били обявени от нашата комисия-жури за победител за месеца.

Всяка картина, която бъде обявена за месечен победител в конкурса на сайта за авторско право copyrights.bg, става и снимка на корицата в нашия фейсбук профил.

Етикети: , , ,