Качването на защитено съдържание в YouTube ще се третира като углавно престъпление

Защитено съдържание в YouTube - престъплениеВ американския сенат е предложен законопроект, който предвижда качването на чуждо съдържание в сайтове за видеообмен като YouTube да се счита за углавно престъпление.

Всички, които възнамеряват да качват съдържание в сайтове за поточно видео в интернет без уредени авторски права могат да попаднат в затвора, ако се приеме предложението на сенатор Ейми Клобушар и сенатор Джон Корнин. Мерките ще се взимат за лицата, които се намират в САЩ.  Ако законопроектът влезе в сила, предвидените наказания за нарушителите могат да стигнат до пет години затвор и много солени глоби.

Инициативата за новия закон е на  Виктория Еспинел, която е координатор по въпросите, свързани със защитата на интелектуална собственост.

Според действащия в момента закон възпроизвеждането и дистрибутирането на защитено от авторското право съдържание също е углавно престъпление.

Според Майкъл Олеари от MPAA „престъпниците в интернет крадат и печелят от инвестициите, които работниците влагат за създаване на качествени филми и телевизионни шоу програми, които забавляват публиката по цял свят и укрепват американската икономика. Благодарение на двамата сенатори Клобушар и Корнин представящи тази важна законова промяна за стандартизиране на законовото третиране на кражбата на онлайн съдържание федералните закони на САЩ ще са в „крачка” с променящата се престъпна активност”.

Автор

Даниела Сапунджиева

Източник

http://www.digitaltrends.com/entertainment/uploading-copyrighted-video-to-youtube-could-soon-be-a-felony

Етикети: , ,