Фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK 2015

ONE DESIGN WEEKСтартът на тазгодишното издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK,  организиран от платформата за култура ЕДНО  с подкрепата на Община Пловдив и Фондация Америка за България  и в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019, ще бъде отбелязан с грандиозно парти в Концертната зала на Държавна Опера Пловдив на Площад Централен 1. За музикалната селекция ще се погрижат Мелформатор, Sirius & Methodikal (Reel Feel) и Konstantin Timoshenko (Help Me Jones). Пространството на залата ще бъде преобразено от мащабна аудио-визуална инсталация. Локацията ще разполага и със собствен бар, подкрепен от ABSOLUT.  Началото: 22:00 ч. Вход свободен.

Темата на седмото издание на ONE DESIGN WEEK е „Digital One“ и ще бъде разгледана в специално създадената за фестивала изложба „Постдигитално съществуване“ с куратор Рене Беекман, интерактивен мапинг, професионален форум и т.н. . ONE DESIGN WEEK се провежда между 19 – 28-ми юни 2015 г. и включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и мн. др.

За фестивала:
ONE DESIGN WEEK е международен фестивал за дизайн и визуална култура. Събитието се организира в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019.
ONE DESIGN WEEK се организира от платформата за култура ЕДНО. Освен основната изложба и професионален форум с изтъкнати имена от сферата на съвременния дизайн седмото издание на ONE DESIGN WEEK включва редица инициативи със свободен достъп за широката публика – изложби, творчески работилници, дискусии, лекции, детска програма, филми, партита и т.н. ONE DESIGN WEEK е платформа, която стимулира и подкрепя развитието на дизайн професионалистите в България. Същевременно целта на събитието е да представя и популяризира устойчиви и стойностни практики за по-добра и смислена визуална среда от цял свят. Сред другите ежегодни фестивали на ЕДНО са ONE ARCHITECTURE WEEK и ONE DANCE WEEK.

За повече информация: www.edno.bg

Етикети: , , , ,