Салон на галериите в НДК

НДК“САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ” е най-новият проект на НДК в областта на визуалните изкуства, който ще се проведе за първи път тази година в периода 23 – 27 април. В рамките на четири дни пространствата на Двореца ще се изпълнят с живопис, акварел, графики, рисунки и фотографии на наши автори. Ще бъдат представени колекциите на много общински и частни художествени галерии от цялата страна.

Тази мащабна среща на хората на изобразителното изкуство, проект на новия екип на Двореца, дава възможност за обмяна на опит и бъдещи творчески контакти, разширяване на възможностите за развитие и мобилност на творците, за откриване на нови сцени и хоризонти за работа и вдъхновение, споделят от НДК.

В партньорство със Съюз на българските художници, училищата и академиите по изкуствата, ще бъдат поканени специалисти – организатори на пленери, галеристи и изкуствоведи, които ще консултират, избират и откриват нови автори. През четирите дни на “САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ” ще има специално организирани срещи, дискусии и “Творческа борса”, на която ще се дискутира и проблемът за лансирането на млади автори.

Акцент в проекта е изложбата “Георги Божилов-Слона: Ретроспективно”, посветена на 80 г. от рождението на пловдивския маестро.

Официалното откриване на “САЛОН НА ГАЛЕРИИТЕ” ще бъде в 12:00 часа на 23 април 2015 г. във фоайето до ПРАВИТЕЛСТВЕН ВХОД, а творбите ще бъдат изложени в ЗАЛА 6 и прилежащите фоайета в НДК.

Източник: Пресцентър НДК

Етикети: , , , , , , ,