Академия за мениджмънт в културата 2015 – 2016

ARS_LOGO_2c150rЕдинственото по рода си партньорство в сферата на културата в България продължава и през академичната година 2015 – 2016 г. с нови международни партньори.

На пресконференцията за обявяване на началото на Академията кметът г-жа Фандъкова сподели, че “Тази година програмата ще включи 25 участници, като се предвижда 10 от тях да бъдат от общински културни оператори от София, 10 – от независими културни оператори (неправителствени организации) от София и Югозападния регион и 5 от Пловдив – като израз на подкрепата на София към избраната българска Европейска столица на културата през 2019. ”

Академията се организира от Столична община чрез Асоциация за развитие на София, Гьоте-институт България и Софийски университет “Св. Кл. Охридски” с подкрепата на Посолството на Австрия, Британски съвет, Чешки културен център, Институт Сервантес, Френски културен институт и Полски културен институт.

Директорът на Чешкия културен център г-жа Катерина Хордукова обоснова разширяването на международното партньорство и включването на културните институти, членуващи в Мрежата EUNIC: “Академията представлява уникално сътрудничество между местна власт – Столична община, Софийския университет, неправителствени организации и европейски културни институти, още повече, че се дава възможност и на други градове да се включат – Пловдив и градовете от Югозападния регион. Само по себе си това е иновативна културна политика и заслужава голяма подкрепа.”

Източник: Асоциация за развитие на София

Етикети: , , , , ,