Стани автор на студентски вестник „Поколение Европа“ и спечели пътуване до Европейския парламент!

авторскиЗа четвърта поредна година Информационното бюро на Европейския парламент в България ще издаде вестник „Поколение Европа“ по случай Деня на Европа — 9 май, който ще бъде изцяло съставен от студенти. Крайният срок за участие в конкурса за подбор на бъдещите автори е 19 февруари.

За да участват в конкурса,  кандидатите трябва да са студенти и да изпратят кратко есе на имейл адрес epsofia@nulleuroparl.europa.eu на една от следните две теми:

  • Европейският съюз и помощта за развиващите се държави: инвестиция в нашето бъдеще?
  • Как ЕС влияе на моето ежедневие?

Материалите трябва да бъдат авторски, на български език и да не надвишават 400 думи.

Избраните студенти, които ще участват в списването на вестника, ще посетят Европейския парламент в Брюксел или Страсбург през месец март 2015 г., за да се запознаят с институцията и да подготвят своите материали.

Разходите по пътуването и престоя се поемат от Информационното бюро на ЕП в България. Авторите няма да получат заплащане за своите материали. Вестникът ще се разпространява безплатно на събитията, организирани от Информационното бюро на ЕП в България за отбелязване на 9 май 2015 г.

За участие в конкурса се допускат студенти, обучаващи се в колежи и университети на територията на България и Европейския съюз, независимо дали в бакалавърска, магистърска или докторантска степен, редовна или задочна форма. Всеки кандидат трябва изрично да упомене своя университет, специалност и курс.

Победители в конкурси на Информационното бюро на ЕП в България от предишните години не се допускат за участие.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в края на февруари 2015 г.

Етикети: , , , , , ,