Здравко Чолич с първи концерт в България

Zdravko-Cholic-MainЗдравко Чолич, един от любимите изпълнители на поколения българи – ще има за пръв път самостоятелен концерт в София. Събитието, организирано от Loud Concerts, ще се състои на 5 декември в зала “Арена Армеец”.

Билетите за концерта на Здравко Чолич в София са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), магазинитe Office 1 Superstore, Telenor, OMV, Picadilly от 26 февруари.

Феновете на Чола, както още наричат Здравко Чолич ще имат щастието да чуят на живо вечните му хитове като Sinoc nisi bila, Jedna zima sa Kristinom, Pusti, Pusti Modu, както и песни от последната му успешна продукция от 2013 година “Vatra I Barut”.

Роденият през 1951 година в Сараево Здравко Чолич печели популярност през 70те в бивша Югославия и на Балканите. От 1975 година досега има издадени 14 студийни албума, хитовете от които го превръщат в легенда на сръбската естрада. През годините работи с най-известните имена в сръбския музикален бранш, а Горан Брегович става един от основните му творчески и бизнес партньори.

Блестящата му кариера търпи прекъсване заради избухването на войната в Босна, когато се преселва от Сараево в Белград, но през 2000 година той с лекота се връща под светлините на прожекторите.

Здравко Чолич е известен и заради грандиозните си концерти, на които се раздава напълно пред аудиторията. През 2011 година той събра над 100 000 души на шоуто си в Белград, което продължи 3 часа и 40 минути. На това шоу Здравко Чолич изпълни рекордните 44 песни, а близо два и половина милиона души го гледаха директно по сръбската национална телевизия.

За повече информация: LOUD CONCERTS

Етикети: , , , , , , ,