Kindle Unlimited – електронни vs. традиционни книги

KindleАбонаментната услуга на Amazon, Kindle Unlimited, вече е факт и дава възможност на потребителите за неограничено четене на книги от каталога на компанията за 10 долара на месец .

Услугата обещава достъп на членовете на библиотеката на Kindle до 600 000 книги, които да четат на своите електронни четци и таблети, iOS и Android устройства и т.н. Kindle Unlimited осигурява достъп и до 2,000 аудио книги през Audible. Някои от включените заглавия са популярните Хари Потър, Властелинът на пръстените, поредицата Игрите на глада, Принцесата булка и др.

За около 119 долара на година, клиентите на Kindle Unlimited не само ще могат да четат каквото и когато поискат, но и няма да бъдат ограничавани във времето за какъв период задържат дадено издание. Единственото изискване е на дадено устройство да има максимум 10 книги.

Заслужава внимание факта, че 600 000 заглавия представляват само част от милионите електронни книги, налични през дигиталната библиотека на Amazon – показател, че не всички издатели приемат новата услуга. В списъка с предлагани заглавия не могат да бъдат открити такива на Hachette Book Group, HarperCollins, Macmillan Publishers. Издателите имат интерес да не предоставят най-новите си заглавия и така да гарантират по-добри продажби за своите автори.

Все пак, през последните пет години абонирането за дигитално съдържание става все по-популярно. Netflix е лидер в предоставянето на абонамент за видео съдържание, а услуги като Beats Music, Pandora и Spotify вече са широко известни. Недостатък на традиционните библиотеки спрямо Amazon е факта, че макар да дават достъп до неограничен брой книги, то това е само по 2-3 наведнъж за кратък период от време.

Надежда Драгомирова

Източник: Mashable

Етикети: , , , , , , , , ,