Кой каза, че джазът не е популярен?

swingДоказателство, че джазът има своите почитатели и те никак не са малко, е поредното СЕДМО издание на “Дикси Джаз Фест” във Велико Търново. Фънки, грууви, дикси, джази – това ще е официалният стил през фестивалните дни. Три горещи юлски вечери, изпълнени с джаз, фънк, силни изяви на млади музикантски проекти и сериозно международно присъствие обещават организаторите на “Дикси Джаз Фест” ’2014. Фестивалът на ритъма, накарал хората да танцуват първо по улицитe на Ню Орлийнс, а после и по целия свят, ще събере отново почитателите му от 10-и до 12 юли на най-красивата открита сцена с автентичен декор край паметника Асеневци в старата столица на България. Джаз фиестата стартира на 10 юли от 19:30 ч. с откриване на традиционната изложба на уловените от камерите на великотърновските фотографи горещи моменти от миналогодишния фестивал.

jazz_vtНачалото на концертите ще дадат „Румен Халачев Квартет“ с гост – контрабасистът от Турция Джанер Каптан, гостите от съседна Сърбия – „Kochetov Quintet“, и музикантите от младия роден проект „High Time“. На втората вечер на сцената ще се качат „Dixie–Boys Band“, пристигащите за втори път специално за търновския фестивал румънци от „Sebastian Spanache Trio“ и група „Southwick“. В последната вечер за феновете на качествената авторска музика ще свирят домакините от „Royal Dixie Band“, “Swing Strings“ от Швейцария и още едни любимци на великотърновската публика – фънкарите от „Tri O Five“ с гост-музикант Прея. И в трите фестивални вечери концертите продължават в клуб “Мелон” с джемсешъни, които започват точно в полунощ.

Организацията се осъществява от Фондация “Дикси Джаз Фест”-Велико Търново и Община Велико Търново. Генерален спонсор на събитието е Фондация “Америка за България”. Партньор на настоящото издание е независимият лейбъл „Music Clinic Records“, както и редица търновски фирми. Всички прояви от фестивалната програма са безплатни за публиката. Седмото издание на “Дикси Джаз Фест” е част от програмата за кандидатурата на Велико Търново за „Европейска столица на културата 2019“.

Пълната програма на джаз феста можете да разгледате ТУК.

Етикети: , , , , , , , ,