Мануела Русева е победителя в конкурса на IPBulgaria

интелектуалната собственостСтана традиция преди световния ден на Интелектуалната собственост, Националният портал за интелектуална собственост в България IPBulgaria.bg да обявява тематичен конкурс с мотото, обявено от Световната организация за интелектуална собственост. Както и други години, инициативата на IPBulgaria.bg бе включена в световната карта на WIPO. По този начин Националният портал, единствен от България тази година защити достойно националната активност, съпричастност и подкрепа за световното семейство на интелектуалната собственост.
През 2014  мотото на световния ден на интелектуалната собственост бе „Филмите – една световна страст“.
 
 
Особенно приятно бяхме изненадани от най-младия участник в Конкурса на   IPBulgaria.bg  – 16 годишната  Гергана Николова.
 
Разнородността на конкурсните материали потвърждава наличието на множество обекти на интелектуалната собственост, преплетени и присъстващи в един продукт като филма. Конкурсните работи отразиха присъствието на лога и символика във филмовото изкуство; картини и декори; анимационни герои; преплетени с закрилата им чрез търговски марки и дизайни; проследиха ретроспекцията на българското кино и различните по обем и обхват авторски и сродни права през годините в България; умело сравниха българските филмови изяви и най-известните световни подиуми, диктуващи тенденциите в световното кино; както и намериха икономическата – движеща сила на интелектуалната собственост, носена от филма-магия превърнал се в световна страст на различни поколения.
 
IPBulgaria.bg  благодари на Гергана, Бинка, Мануела, Борис, Явор и Боян, които участваха и допринесоха да се замислим върху особенностите, които те ни разказаха. Вие направихте нашия конкурс много интересен. Затруднихме да  сравняваме несравними величини и считаме всички Ви за достойни участници и заслужаващи адмирации в своите категории. Всеки един от вас ще получи нашите адмирации и подкрепа.
IPBulgaria.bg  обявява за победител в конкурса под надслов „Филмите – една световна страст” – Мануела Русева – с тема “ Авторско правни аспекти в развитието на българската кино индустрия”.

Етикети: , , , , , , , , ,